Skip to main content

Klantcase Alpatek

Al meer dan 35 jaar is Alpatek dé systeemleverancier op het gebied van batterij gevoede aandrijfsystemen. Maar dat is nog niet alles. Vanuit het hoofdkantoor in Rhenen zijn zij ook gespecialiseerd in bijbehorende besturingssystemen, realisatie van complete aandrijfsystemen, prototype ontwikkeling en seriematige productie. En dat alles gaat heel de wereld over!

Klantcase Alpatek

Op naar de volgende stap met onze automatisering

“Alpatek is een echt familiebedrijf. Ik heb het bedrijf samen met mijn broer overgenomen. Onze manier van werken was prima, maar de huidige tijd vraagt om het gebruik van méér automatisering. Dat hebben we gevonden bij Vooruit (aldus Floris van de Kamp).

In het najaar van 2022 zijn we de markt opgegaan, op zoek naar een compleet softwaresysteem voor ons bedrijf. Wij werkte met een financieel pakket en een hoop Excellijstjes. Wie is daar niet groot mee geworden?

Om snel te schakelen met onze klanten op het gebied van voorraad & leveringen hebben wij strengere eisen gesteld aan onze automatisering. De voorraadadministratie stond centraal in onze zoektocht.

Vooruit (voorheen MCC) kwam bij ons in beeld. Tijdens onze eerste afspraak hadden we meteen een klik! Het was duidelijk voor ons dat we te maken hebben met een partij die verstand heeft van zaken. Waarom nog verder zoeken?

Zij hebben al onze processen doorgelicht en een stappenplan gemaakt voor een gedoseerde uitrol. Inmiddels draaien we compleet met ERP via Vooruit en zijn we bezig om de volgende stappen voor te bereiden.

Voor ons als handelsbedrijf met assemblage past Vooruit perfect!”

www.alpatek.com