Skip to main content

Het is voor iedere organisatie van groot belang dat de er geen (bedrijfsgevoelige) data op straat komt te liggen. Daarom moet de data van ieder afgevoerd apparaat veilig en goed worden verwijderd. Ook jouw organisatie heeft hiermee te maken. Ben je hiervoor op zoek naar een betrouwbare partner voor dataverwijdering?

Op de harde schijf van een laptop of PC staat data. Bij het inleveren van overbodige IT-hardware is het niet de bedoeling dat deze informatie in handen komt van vreemden. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om de harde schijf volledig te laten vernietigen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om data die op de harde schijf stond te achterhalen. Organisaties kiezen ervoor om de harde schijf in hun computer hardware te laten vernietigen omdat:

  • Data het pand niet mag verlaten.
  • De harde schijven vernietigd moeten worden vanwege interne eisen.
  • Het de zekerheid geeft dat de data echt niet meer is te achterhalen.

Wij vernietigen harde schijven 100% veilig met onze shredder. Hiermee worden de schijven vernietigd in kleine fragmenten die daarna gerecycled worden. Zo is het vernietigen van harde schijven bij Vooruit veilig en duurzaam!

Ik wil vooruit⠀ →

In een persoonlijk gesprek of een demo laten we graag zien wat Chrome Enterprise voor jouw organisatie kan betekenen.

Ik wil vooruit⠀ →

Hoe kun je data van een harde schrijf verwijderen

Het wordt niet aangeraden om zelf een poging te wagen de data op jouw hardware te verwijderen. Dit is een uitgebreid proces dat je niet veilig zonder gecertificeerde software kunt uitvoeren. Wij maken in ons proces gebruik van Blancco software. Er zijn nog andere manieren om data te verwijderen.

Hierbij wordt de harde schijf vernietigd in honderden kleine fragmenten. Deze wijze van vernietigen kent de hoogste veiligheidsgraad en de data is niet meer te achterhalen. Vooruit beschikt over meerdere mobiele shredders. Indien de data jouw pand niet mag verlaten, kunnen wij de harde schijven fysiek bij jou op locatie vernietigen.
Veel organisaties denken dat het formatteren van een harde schijf voldoende is om de data te verwijderen. Helaas is het tegendeel waar. Nadat je een harde schijf geformatteerd hebt is het nog mogelijk om bij je data te komen.
Dit is een eenvoudige methode waarmee je een gat slaat of boort in de harde schijf van een laptop of PC. Hierbij is nog kans dat de data nog toegankelijk is. Het is dus geen 100% veilige oplossing.
Door het gebruik van een harddisk degausser kan je data verwijderen. Dit gebeurt door middel van een magnetisch veld. Het nadeel van deze wijze is dat je niet precies weet of het daadwerkelijk is gelukt. Het is namelijk niet fysiek zichtbaar of de data verwijderd is. Daarnaast is het een tijdrovende klus.
Harde schijven Vooruit

Hoe werkt data verwijdering bij Vooruit

De stappen die Vooruit onderneemt om de data veilig van jouw harde schijven te verwijderen zijn:

Wil je meer weten of de mogelijkheden omtrent het verwijderen van jouw bedrijfsdata op laptops, desktops en andere datadragers? Neem dan contact op via 0481 377 802 voor meer informatie! Wij helpen je graag.

Ik wil vooruit⠀ →

Manier om een harde schrijf te vernietigen

Het fysiek vernietigen van een harde schijf kan op een aantal manieren. Het resultaat verschilt onderling nogal van elkaar:

Pin of boor

Dit is een eenvoudige methode waarmee je een gat slaat of boort in de harde schijf van een laptop of Pc. Hierbij is nog kans dat de data nog toegankelijk is. Het is dus geen 100% veilige oplossing.

Degauser

Door het gebruik van een harddisk degausser kan je data verwijderen. Dit gebeurt door middel van een magnetisch veld. Het nadeel van deze wijze is dat je niet precies weet of het daadwerkelijk is gelukt. Het is namelijk niet fysiek zichtbaar of de data verwijderd is. Daarnaast is het een tijdrovende klus.

Shredder

Hierbij wordt de harde schijf vernietigd in honderden kleine fragmenten. Deze wijze van vernietigen kent de hoogste veiligheidsgraad en de data is niet meer te achterhalen.

Op zoek naar een betrouwbare leverancier die data 100% veilig vernietigt? Vooruit is jouw partner bij het duurzaam en gecertificeerd vernietigen van harde schijven van o.a. laptops, servers en Pc’s. Neem voor meer informatie contact op met via info@vooruit.nl of 0481 377 802.

Ik wil vooruit⠀ →

Waarom Vooruit?

Waarom veel organisaties voor Vooruit kiezen heeft verschillende redenen. In ieder geval spelen onderstaande kenmerken hier een belangrijke rol bij. Kies ook voor Vooruit als IT Life Cycle partner en wij garanderen dat onderstaande ook voor jouw organisatie geldt:

Verkleining van de CO2 footprint van jouw organisatie.

Creatie van subsidie-onafhankelijke werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Overzicht van alle afgevoerde IT-hardware door onze uitgebreide maatwerkrapportage. Deze is direct te importeren in jullie CMDB.

Dataveiligheid wordt gegarandeerd door het veilig en volledig wissen van gegevens conform de GDPR met gebruik van Blancco software.

Een eerlijke restwaarde voor alle afgevoerde IT-hardware. Hierbij heb je de keuze om deze restwaarde te doneren aan een goed doel naar keuze, een ondersteunend programma voor medewerkers te ondersteunen of de restwaarde direct op jullie rekening te laten storten.